Bra pass

Kände mig som en gasell idag på löpbandet och sprang således en mil, vilket jag typ aldrig lyckas förmå mig att göra, men tydligen fanns kondisen där för idag var det inga som helst problem. Svettig som en gnu blev jag dock och keson med banan sitter fint i min mage. Ska nog dö framför en film nu tror jag. Eller åtminstone halvt avlida.

Kvällens bilder


Fin helg

Helgen har varit riktigt bra. Den har bestått av utgång (som tyvärr slutade med för mycket alkohol för mig och hamnade i något form av komatillstånd på krogen och inte fan fanns det nåt dansgolv, trots att jag var så pepp), men förfesten var trevlig och "efterfesten" också. Sen har jag spenderat helgen ute på Ekerö typ, ätit god mat, badad badtunna (?!), glott film och chillat. Idag fick jag min efterlängtade nya genomgång på gymmet och kunde inte ens sminka mig efteråt eftersom armarna var så trötta att jag bara skakade. GRYMT! På tisdag blir det en till genomgång och då får jag ett nytt pass för biceps, rygg och baksida lår och rumpa typ. Beach 2038, here I come! YEAH! Nu blir det fotboll och middag hos Tezz. En helt klart jävligt värd helg. Tyvärr utan bilder eftersom jag glömde kameran. Kanske tar med den nu.

Och här är den



Har ni även noterat bonnbrännan som sitter kring mitt bröst och som är kvar sedan jag var i Bangladesh i APRIL! Alltså seriöst, det är så fult. Kan det försvinna? Eller kan jag bli ledig så jag kan sola i kapp lite. Ser ju lite smått sjukt ut måste jag säga. Nu ska jag äta mat och sen är det paaaaaaarty för hela slanten!

Running in your veins



Skön låt. Går lite på repeat hos mig nu.

Kärlek vid första ögonkastet

Mmm, i en klänning. Så grymt snygg, helt perfekt. Efter min tenta skulle jag leta efter en neutral kjol att kunna ha till allt. Så blev inte fallet, la 400 kronor på en klänning i stället. Men det får det fan vara värt så snygg som den var. Mötte upp Anki som i sin tur blivit förälskad i ett par skor och tillsammans beklagade vi oss över en lunch på Lillebror. Tentan gick bra tror jag, jag tror jag tyckte den var lätt, men kan iofs ha svarat åt helvete på alla frågor. Vi får se helt enkelt. Idag är det utgång i storstan som gäller och jag är så sjukt pepp, mycket tack vare min fantastiska klänning (gud vad jag tjatar!). Ni får se sen, jag ska ta bild efter jag varit och tränat. Orkar inte ta mig bort till gymmet idag så det får bli en powerwalk eller löpning i stället. Väntar bara på att maten ska sjunka in lite. Vi hörs senare, mina små kaksmulor!

Fint var det, fint

Idag har varit en väldigt trevlig dag. Så det så.

Aussie boy på besök

När jag var i Barcelona förra sommaren träffade jag en skön lirare från Australien. Han är kock, lagade mat åt mig och var allmänt trevlig. Idag träffade jag honom inne i stan eftersom han är i Sverige på besök. Det var underhållande. Han var så fascinerad av hur snygga alla svenska tjejer var att vi knappt kunde sitta någonstans utan att blicken vandrade och han verkade plötsligt så frånvarande:

- Was she hot?
- ARE YOU KIDDING ME!? OH MY GOD!

Han var även fascinerad över alla svenska killars tighta jeans och hur fult dom hade stoppat in byxorna i skorna (?). Det var mycket underhållande hela "dejten". Han är dock en sån där snubbe som jag har noll attraktion till. Alltså han är supertrevlig och rolig och skön att hänga med, men känner lika lite attraktion för honom som för Agda 57 år som jobbar i kassan på ICA. Såna människor är dessutom bättre att hänga med, man slipper oroa sig för allt det där med attraktion som bara trasslar till saker och ting.

Det här med att koda hemsidor

Ja, det är rätt roligt, även om det är en jävla projekt. Imorn börjar vi med Dreamweaver vilket jag hoppas kommer underlätta lite. Dessutom borde jag sätta igång att plugga till tentan, men har liksom ingen motivation. Inte för att det spelar så stor roll egentligen, läser ju bara den här kursen för att kunna göra min hemsida, men kanske är bra att klara tentan i alla fall. Vi i gruppen (jag och tre andra) har gemensamt kommit fram till att vi ska göra min hemsida som grupprojekt (jeeeeeeeej!). Jag behövde inte ens lägga fram förslaget själv utan det var dom som föreslog det. Och jag säger inte nej direkt. Ska bli intressant att se om vi lyckas skapa något bra eller bara nåt katastrofalt amatörmässigt. Men det sistnämnda tror jag inte på. ICKE! I övrigt kommer jag ha tre veckor ledigt innan jag börjar jobba i början av augusti. Har inte riktigt bestämt vad jag ska göra än, vill utomlands, men vet inte om min ekonomi tillåter det. Dessutom har jag redan varit utomlands fem veckor i år, kanske borde nöja mig. Annars blir det ett besök till Göteborg, en massa träning och förhoppningsvis sol och bad. Min plan är också att lära mig åka inlines. Fatta grymt om man blir grym på det!

Idag är jag grymt trött. Kanske för att jag alltid måste upp 6.30 och aldrig lyckas lägga mig före 12. Gah! Redan sovit 1 timme på eftermiddagen idag. Det var sköööönt.

Fobier i alla ära

En kille jag känner berättade igår att han har en fobi. En fobi för tandkräm. Kan man verkligen vara rädd för tandkräm? Jag tyckte detta var hysteriskt roligt och det kommer roa mig under en väldigt lång tid. Jag funderar redan på hur jag ska tortera honom med tandkräm.

Nytt gymupplägg

Idag har jag varit på gymmet och kört en grymt pass. Ökade på nästan alla övningar. Imorn får jag dessutom ett nytt upplägg eftersom jag helt har ändrat mitt sätt att träna. Eller ska försöka iaf. Ska gå från att ha gymmat kanske 2-3 gånger i veckan och satsat mer på kampsport och förbrännande träning, till att börja köra styrketräning ungefär 4-5 gånger i veckan. Krävs en viss omjustering. Ska bli intressant att se vad som händer. I övrigt borde jag sätta igång och plugga till tentan jag har på fredag, men lyckas inte riktigt slita mig från tv:n eller datorn. Men ska ta ryck snart!

Midsommar i helhet


Som ni säkert kan se på bilderna så var gårdagens firande jättelyckat. Det var fest i Enhörna, det var varmt, det var folk, det var mat och det var sprit. Fotboll spelades, kransar gjordes, det dansades runt en egengjort midsommarstång som såg ut sådär, det var snack och flirt och det var sovplatser i ladan. Och där var det satans kallt! Kvällen var ganska fritt från skandaler och jag hade tydligen tre pojkar som "tjingat" mig så det var bara att välja och vraka. Precis som det ska vara, haha. Hur som helst var gårdagens fest precis i linje med hur jag vill att midsommar ska firas. Ja, ni ser ju själva, det är underbart.

Bilder från midsommar




Midsommar var grymt. Sjukt grymt. Riktig succé. Jag återkommer med en redogörelse senare, och fler bilder. Nu ska jag på middag hos mormor och morfar. Tjing på er.

Midsommar here we come



Idag är det alltså midsommar. Helgerna helg. Typ. Då sommaren kickat in och det är ljust och folk är lagom pepp och alldeles för fulla. Förra årets midsommar var sådär om jag ska vara ärlig. Men i år tror jag det blir grymt. Det är fest hemma hos Ankis syrra i Enhörna och det är landet och det är sommar och jag har fått jobb. Förutsättningarna för en bra fest är liksom optimala. Problemet är väl kanske att jag köpt upp både vin, cider, sprit och öl. Och vi vet ju alla hur det brukar sluta. I övrigt var gårdagen väldigt annorlunda. Men det kan jag berätta om en annan gång. Glad midsommar på er, mina små blåbär!

I so deserve it!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Vänta.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Jag fick jobbet.

En intervju direkt efter examen. Det gick. Ångest, bye bye bye! Från augusti och åtminstone sju månader framöver huserar jag i närheten av Söder. På det här företaget. På bildservice kommer jag arbeta. Sweeeeeeet. Hej då studentliv, välkommen arbetsliv med pengar!

Midsommar kan inte bli bättre va?

Arbetsintervju

Jag var då på en sådan idag. Kan omöjligt svara på om det gick bra eller dåligt. Dom var rätt snälla och berättade mycket om företaget. Jag slängde in lite "jag-är-så-bäst"-grejer och sen får vi se hur det går. Nästa vecka kommer domen och jag hoppas den är positiv. Det skulle göra mitt liv så himla mycket mer underbart. Så snälla snälla snälla, hire me. Jag är snäll och söt och duktig och jävligt bäst! Ingen protest!

Nog för att man är glömsk men...

Ni vet hur lätt det är att glömma saker när man är lite stressad? Man kanske glömmer ett block, en peppa, usb-minnet som man så gärna ville ha med sig, mp3-spelare eller boken man vill läsa på tåget. Det är såna standardgrejer som man är van att glömma. Men så finns det dom där sakerna som man glömmer ibland och som man bara inte förstår hur man kunde glömma. Idag tog jag ändå priset av alla priser. Jag glömde min BH. Ja, du hörde rätt: MIN BH! Hur är det möjligt? Jag har väl aldrig någonsin gått utanför dörren utan en BH. Men här går jag alltså och traskar ner mot tågstationen när det börjar bli lite varmt. Tar av mig kavajen. Känner mig lite väl luftig och ledig och nåt känns konstigt. Tittar ner på min t-shirt. Och inser vad som hänt. Jag är BH-lös. Fast i det fria. Har ett linne under och en liten tightare t-shirt över. Börjar smått asgarva för mig själv samtidigt som jag får smått panik. Arbetsintervju. Ingen BH. Dålig kombination. Åker till Södertörn för att knacka koder i XHTML och sitter där i mitt smått BH-lösa tillstånd. Kör på den fria stilen. Så fort det är dags för lunch tar jag första bästa tåget, rusar in på Gina Tricot, köper mig en bikiniöverdel (kan ju lika gärna köra på det nu när det är sommartider) och är åter igen i normalt tillstånd. Men alltså, glömma BH. Det måste ju slå allt. Nästa gång kanske jag glömmer byxorna. Det vore nåt det.

Hm?

Alltså jag vet att jag har typ noll läsare, men nån ynka liten kommentar på nåt inlägg måste ni väl ändå kunna yttra? Hallåååååå? Åsikter! Problem? Hissa eller dissa! Säg nåt! Tråkigt annars.

Fika med Madde






Efter min överkreativa photoshop-session hann jag även med en snabbfika med lilla Madde innan det var dags att hämta nyckel på galleriet. Alltid lika kul att träffa henne, ett riktig liten färgklick i mitt liv! Mer fika, mindre stress! För övrigt är Anki back in town och det är sweet vill jag lova! Och på fredag är det fullt ös som gäller! Midsommar och allt.

Roa sig kungligt



Tja, såhär går det när man tar sina arbetsuppgifter på för lite stort allvar.

Det hjälpte inte



Trots gårdagens klädsel vann inte Sverige. Varför? Nästa gång ska jag vara ännu mer utsmyckad och heja ännu lite till. Då kanske vi slår Ryssland.

Ge mig sommar

Det fina vädret försvann. Det ersattes med blåst och kyla. Solen har slutat titta fram och min dröm om sol på balkongen är som bortblåst. I stället spenderar jag timmarna i rummet, varvar besök i sängen med besök framför datorn. Skärmen på 24 tum är sweet. Mycket sweet. Min dator är min bästa vän och det är nästan lite tragiskt. Det är skönt att vara tillbaka i hemstaden även om jag bara är här på lånad tid. Vem vet var jag hamnar och när. Jag hoppas på att nästa vecka ska generera i lite mer klara besked, men det vet man inte. Men nu när utbildningen är över känns det ändå som en enorm tyngd har lyfts från mina axlar. Nu är det bara JAG som tar ansvar för mitt liv och jag slipper samarbeta och jobba med andra som hetsar, som stressar. Att hantera sin egen stress är en grej, att hantera 13 andras är en helt annan sak.

Jag undrar var som kommer hända. Om fem år. Om ett år. Efter sommaren. Var kommer jag bo? Kommer jag bo ensam? Med någon annan? I så fall vem? Kommer jag jobba? Var kommer jag jobba? Kommer jag resa? Är jag lycklig? Det är läskigt att inte veta, men det är också väldigt spännande. Jag vet att sommaren ska bli bra i alla fall, det måste den. Och jag vill bli kär. Det var jävligt länge sen jag var det nu och ärligt talat - det börjar bli lite tråkigt. Jag vill känna pirret, det där pirret som gör att man känner att man kan erövra världen ihop. Ge mig ge mig ge mig. Men men, med min vanliga otur i kärlek blir det väl högst en sommarflirt. Bitter och cynisk jag? Neeej då, inte alls...

Jag imponerar

Ibland blir jag imponerad av mig själv. Igår var jag ute här i gettotown tillsammans med Sofie. Blev ett besök på O'Learys där dom fått för sig att inte ha något dansgolv. Sjukt störigt då jag var grymt sugen på att dansa röven av mig. Hur som helst, utanför rökrummet började jag snacka med en tysk. Jag läste tyska på högstadiet och gymnasiet. Men det var ju ett par år sedan. Men jag var förvånadsvärt skarp igår. Det slutade i alla fall med att han snackade tyska och jag svarade på engelska och konversationen flöt på helt smärtfritt: fram till att ölen började värka lite mer. Då fick det bli engelska på heltid i stället. Men ändå, jag förstod. Jag kanske borde åka till Tyskland och öva lite mer. Trots Sveriges förlust i fotbollen igår var det en rolig kväll. Dagen efter är mindre rolig. Har precis svalt en alvedon och hoppas på bättre tider. Men nu: Kaffe!


Saker börjar hända


Trevliga två dagar, trots att det resulterat i att jag blivit sjuk. Men vad kan man förvänta sig, fredagen den 13onde till ära. Jag fick hur som helst ett positivt besked idag som jag hoppas kan resultera i något ännu mer positivt. Vi får se. Imorn var tanken att jag skulle se fotboll i Kungsträdgården med Emma, men denna person valde att lämna Stockholm för en helg i Luleee. Eh, va? Skärpning! Jag måste mao hitta en annan kompis eller flera att spendera kvällen med. Kanske får gå in ensam på en sportbar och checka läget. Har hört att det ska vara bra om man vill ragga. Eh. Maybe not.

Lämnar er med några bilder. Nu ska jag dö i soffan framför den där dåliga filmen på 1an.

Vinkel, vilken vinkel



Jag funderar ständigt på vilken vinkel jag ska ha på bloggen (journalist-skadad javisst!), men kan inte riktigt bestämma mig. Ska det vara en bildblogg med massa bilder på mig och annat skit eller ska det vara en rent skriftlig blogg om mitt liv, eller ska det vara en träningsblogg eller en modeblogg (nja) eller vad fan ska det vara. Gah, varför ska jag det vara så svårt. Man kanske borde försöka göra en ny BlondinBella och uppröra hela svenska folket. Det känns rätt roligt. Här kommer därför en extrastor hybrisbild. "Jag är bara så bäst, typ hallå!".

Okej, ska skärpa mig

Måste erkänna, mitt engagemang i den här bloggen är helt otroligt dåligt. Men har ju som tidigare nämnt varit lite upptagen på senaste tiden. Vernisagen i måndags gick sjukt bra, vi slog publikrekord och jag kände bra vibbar. Man vet såklart aldrig var folk tycker, alla säger "åh, fint fint", men kan ju tycka motsatsen. Men det spelar ingen roll, för vi slet röven av oss och det genererade. Känns jättebra. Och skönt samtidigt att allt är över. Lämnar er med lite bilder och under tiden ska jag tänka ut hur jag ska få igång motivationen till att blogga igen.



Grattis till mig

Grattis till mig och alla andra i min klass som tagit examen i bildjournalistisk idag. We fucking did it! Känns konstigt, har inte riktigt fattat att det är över. Var lite ledsamt att säga hej då till vissa lärare idag. Vi kommer i alla fall vara djupt saknade, det har vi insett. Och jag har tydligen gjort ett stort intryck på många. Att få höra sånt betyder mycket. Nu har jag druckit champagne och är lite sentimental. Det det är över nu. Jag förstår inte riktigt.

Nu får det vara nog

Ibland undrar jag om jag inte valt fel bransch. Om det är meningen att man aldrig ska ha ett social liv. Om det är helt okay att äta ungefär en gång om dagen för att man inte har tid att laga mat. Om det är meningen att man ska spendera 15 timmar i skolan för att sedan spendera några fler. Jag vet att jag borde sluta gnälla, det är bara några dagar kvar, men har varit för mycket för länge och lilla jag orkar inte. Jag vill bara ha tid att ta det lugnt, tid att kunna ha en paus från all stress och hets. Men i stället för att det ska lugna ner sig så kommer det hela tiden nya trösklar som jag måste kliva över och fler saker jag måste offra för det. Det här är en jävligt crappy dag, en av mina ramar från IKEA gick precis sönder och jag inser att min allra sista tid här i Sundsvall går inte åt till att säga hej då till allt och alla utan den går åt till att göra precis allt annat. Jag kommer åka härifrån och minnas den enorma hets som det här sista året har inneburit och det känns INTE kul. Men jag är i alla fall klar, och det är inte illa pinkat. Alltid nåt.

Nu ska jag återgå till maten och sen hugga tag i opponeringen och städningen. Kan man ha ett roligare liv än jag just nu? Ja, jag kan komma på många som har det. Fuck.


Sista veckan i Sundsvall - for ever

Typ. Det är måndag. Det är juni. Jag sitter i datasalen. Den datasal jag spenderat så fruktansvärt mycket tid i de senaste tre åren. Jag känner mig som en del av inredningen. Just nu sitter jag och interpolerar upp alla mina bilder och gör dom gigantiska inför utskriften. Sen blir det montering. Jag börjar nästan se ljuset i tunneln och det känns lite märkligt. Tänk att tre år kunde gå så fort. Tänk att tre år kunde vara så roliga - och så jobbiga. Men jag är helt klart en helt annan människa än när jag började här.

Sista helgen här i Sundsvall var riktigt roligt. I lördags var det grillning med klassen ute vid Sidjön. Sen förflyttades vi oss till Kerstins lägenhet och det hela avslutades på Oscars. Grymt rolig kväll och ett perfekt avslut på den här tiden. Nu ska jag återgå till mitt seriösa redigerande och hoppas på att någon gång bli klar med allt detta.

Tjingeling!

RSS 2.0